
 
Q:  What caliber teams participate in the Disney Soccer Showcase? 
A:  State Cup quality and above. 
 
Q:  Where can I find a list of accepted teams? 
A:  A complete list of participating teams will be posted on the web site on or near Friday, 
September 12th.   
  
Q:  When are schedules available and where do I find them? 
A:  Schedules will be available in early November and will be posted on our web site and 
available in your teams GOT SOCCER account. 
 
Q:  Is there a separate registration for the boys and girls? 
A:  Yes, the boys’ check-in registration is on December 26th, from 5-9pm at the host hotel 
Hilton Orlando Bonnet Creek.  The girls’ registration is on December 30th, from 6-9pm at the 
host hotel Hilton Orlando Bonnet Creek. 
 
Q:  When will the finals be played? 
A:  All finals will be kicked off no later than 3:30pm on December 30th (boys) and 
January 3rd (girls).  Please plan your return travel accordingly! 
 
Q:  How do I book my accommodations for the Showcase?  How do I contact them? 
A:  All hotel rooms must be booked through our official travel providers, Anthony 
Travel, Inc. for Domestic and Canadian Teams.  Anthony Travel please call toll free at 
800-736-6377 or visit www.anthonytravel.com.   
 
Q:  When and where is the Showcase reception for the Club/College coaches and VIP’s? 
A:  There will be a reception held at the Hilton Bonnet Creek Hotel on December 28th and 
January 1st at time TBD.  (Coaches, Managers, DOC’s, and VIP’s only! No players.) 
 
Q: Where do I send my roster and permission to travel? 
A:  Please bring all official documents to on-site registration. 
 
Q:  Can my team play with US Club Soccer player passes? 
A:  Yes, any USSF affiliate passes are acceptable. 
 
Q:  What are the game suspension rules for a red card? 
A:  Red Card suspensions will be per FYSA Rule 502. NO exceptions 
 
Q: Do Red Cards count against me in the scoring to advance? 
A: Red Cards only come into play as one of the last tie-breakers when deciding which teams 
advance. 
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Q:  Can a player participate with an orthopedic cast? 
A:  NO!  Per FYSA Rule 402.2.b  
 
Q: Will we be able to increase our roster size to 22 per the new guidelines for State Cup 
play in the U15-19 age groups? 
A:  YES, only 18 can dress and play each game. 
 
Q:  Are there off-site facilities used?  Are spectator tickets required at off-sites? 
A:  YES we utilize off-site facilities and tickets are NOT required. The off-site directions are 
as located on disneysoccershowcase.com 
 
 
Q: What are the substitution rules for the Showcase? 
A: Boys Showcase:  

• All flights except as noted below - Open substitution.  
• USSF DA flights Per USSF DA Guidelines.  
• USYS National League Per USYS NL Guidelines 

A: Girls Showcase:  
• All flights except as noted below - Open substitution.  
• USYS National League Per USYS NL Guidelines 

 
For complete explanation review Rules of Competition. 
 
Q: Can U19 players participate in the Boy’s and Girl’s Showcase event? 
A: U19 players are eligible to play as long as they meet the following tournament rule, “This 
event was developed as a showcase for players to be seen by college coaches. The under 19 
player must currently be enrolled in high school or not affiliated with, in any way, a 
collegiate program. If you are not sure of a player’s eligibility ask, in writing, the 
Tournament Director. 
 
Q:  Do I have to input my rosters into the on-line scheduling program? 
A:  YES, all teams are required (mandatory) to input their rosters into GOT SOCCER. These 
rosters will be included in the referee game reports for use on the field. They will be crossed 
checked against your approved association roster. 
 
Q: How far up until the actual event can the roster be changed? 
A: There is no problem adjusting your roster; you can do so up until on-site registration as 
long as any new players have appropriate documentations. US Club rosters are accepted by 
us and please make sure all players are updated online in GOT SOCCER.  
 
 
 

 



 
Q: Do I have to pay at registration? 
A: No, after you have been accepted into the event you will receive an invoice. This is when 
you are required to pay in full the event fee, two weeks after official acceptance.  
 
Q: Will player profiles for college coaches be made available at the event? 
A:  As part of the on-line rosters inputted by the teams the U15-U18 age groups will have 
the opportunity to build a player profile that will be available on-line before, during and 
after the event.  
 
Q:  Are USSF DA teams eligible to participate? 
A:  Yes, we have approval from USSF. 
 
Q: How or what guidelines are used to select teams for the event? 
A: We look at the team’s history over the past 12 months in competitive events.  We look at 
league play, Premier League play, State Cup, tournaments, club history, previous Disney 
performances, and coach recommendations.  We also use GOT SOCCER team rankings as a 
guideline only.  
 
Q: Are there fields available for teams to have a training session before the event? 
A: We do not have any available due to the pre-tournament preparations. We suggest contacting a 
local high school or club for access. 
 
Q: What are FYSA’s rules for the allowing players of other National Governing Bodies 
(NGBs) to guest play on their teams or for FYSA players to guest play for teams registered by 
other NGBs? 
A: FYSA does not allow other NGB’s players to guest play on their teams only FYSA or USYS 
affiliated players. A US Club player may not guest play on a FYSA team. A FYSA player can 
only guest play for an FYSA or USYS team. 

Q:  More questions? 
A:  Please email us. 
 
 

www.disneysoccershowcase.com 
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